Розвідка Британії пояснила, як на росію вплине втрата ДРЛО А-50

Атака на авіабазу «Мачулищі»

Підірваний на білоруському аеродромі «Мачулищі» російський розвідувальний літак А-50 мав велике значення для армії РФ. Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані своєї розвідки.

26 лютого літак A-50 MAINSTAY отримав пошкодження внаслідок атаки безпілотного літального апарату (БПЛА) на авіабазу «Мачулищі».

Тоді повідомлялося про два вибухи та пошкодження передньої та середньої частин A- 50, а також антени радара.

«A-50 MAINSTAY — російська бортова платформа раннього попередження та управління. Його роль полягає у створенні розпізнаної повітряної картини та забезпеченні координації з винищувачами. Збитки та пошкодження офіційно не підтверджені. Однак, втрата A-50 буде мати велике значення, оскільки він має вирішальне значення для російських повітряних операцій для забезпечення картини повітряного бойового простору», - пише Міноборони Британії.

У британській розвідці вважають, що після вибухів в окупантів в експлуатації залишилося тільки шість А-5, це ще більше обмежить російські повітряні операції.

Нагадаємо, вранці 26 лютого на військовому аеродромі «Мачуліщі» в Білорусі пролунали два вибухи. Пошкоджено російський військово-транспортний літак та снігоприбиральну техніку.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт