Розвідка Естонії передбачила досягнення великого успіху на фронті України

українці близькі до великого успіху

Фото ілюстративне

У розвідці Естонії вважають, що найближчим часом Україна може розраховувати на великий успіх на фронті. Про це заявив керівник розвідцентру Сил оборони Естонії, полковник Марґо Гросберг, повідомляє ERR.

Про це свідчать дії українських військ під час контрнаступу та ознаки ускладнень для окупаційної армії РФ.

Він розповів про тактику ЗСУ зі знищення командних пунктів і логістичних центрів російських військ точковими ударами, про успіхи в районах під Бахмутом і про те, що російські резерви вичерпуються.

«Все це свідчить про те, що українці близькі до великого успіху», - сказав Гросберг.

Підготовчі наступальні операції, які зараз проводять ЗСУ, спрямовані на те, щоб скувати російські частини на вузьких ділянках і знайти слабкі місця для прориву. З цією ж метою атакують важливі транспортні вузли, логістичні пункти та центри управління російської армії в тилу.

Естонський полковник також розповів про те, що українським підрозділам під Бахмутом вдалося захопити ключові ділянки місцевості на північ і південь від міста, що дає змогу вести артилерійський обстріл утримуваного російськими військами міста та контролювати дороги, що ведуть до нього. Це, за словами Гросберга, ускладнює постачання й підтримку розташованих там російських підрозділів.

Крім того, великий вплив має той факт, що російські повітряно-десантні війська, дислоковані в Бахмуті від весни, й досі прив'язані до міста, зазнають втрат і не можуть бути перекинуті до іншого місця або виведені в резерв. Враховуючи, що «ВДВ» - це «елітний російський підрозділ», бійці якого мають високий бойовий дух, така тактика виснаження, безумовно, позначається на їхній мотивації.

Гросберг пригадав, що на південному фронті, в районі Запоріжжя та Великої Новоселівки, українські підрозділи збільшили займану площу і точковими ударами знищують ключові об'єкти окупантів у цьому районі. Естонський полковник особливо наголосив на влучанні в готель у Бердянську, під час якого вдалося ліквідувати заступника командувача Південного військового округу РФ, генерал-лейтенанта Олега Цокова.

Також він звернув увагу на звільнення російського генерала Івана Попова, якого усунули з посади нібито через його критику на адресу російського генштабу і витік записів про становище 58-ї армії під його командуванням. Попов заявив, що частини дуже довго перебувають на передовій і не замінюються, а солдати масово гинуть через артилерію противника.

«Все це вказує на те, що резерви російської федерації вичерпуються, оскільки підрозділи не ротуються», - констатував Гросберг.

Естонський розвідник наголосив і на тому, що на Сватівському та Куп'янському напрямках російські війська хоч і завдали найбільшої кількості ударів та домоглися певних успіхів, але наразі далекі від тактичного прориву.

Читайте також: Як чистки в армії рф негайно вплинуть на поле бою: висновки аналітиків

Мета тиску там - змусити Україну перекинути війська з-під Бахмута та інших місць, де вони досягли успіху, пояснив Гросберг.

varta1.com.ua: Новини