Розвідка Німеччини: звірства у Бучі були елементом російської війни

«Бучанська різанина» — частина плану окупації

Німецька розвідка перехопила розмови російських військових щодо вбивства мирних жителів у Бучі і з’ясувала, що такі звірства були частиною плану. Про це пише «DER SPIEGEL».

Служба зовнішньої розвідки Німеччини отримала нову жахливу інформацію про звірства, скоєні російськими військовими у місті Буча, поблизу столиці України Києва.

Служба перехопила російські розмови, в яких обговорювалося вбивство мирних мешканців у Бучі. Частина перехопленого радіотрафіку, очевидно, може бути безпосередньо пов’язана з трупами, які були сфотографовані в Бучі.

Після виведення російських військових з міста було виявлено братську могилу, а також тіла кількох десятків загиблих мирних жителів, залишених на вулицях. У деяких жертв були зв’язані руки, а на інших тілах були сліди тортур. Серед постраждалих також багато жінок і дітей.

Російський уряд категорично заперечує, що російські сили несуть відповідальність за ці військові злочини. Було висунуто декілька абсолютно необґрунтованих заяв про те, що нібито військові злочини були інсценовані Україною. 

Перехоплені розмови повністю спростовують заперечення Росії. 

В одній з розмов солдат, сказав іншому, що вони щойно застрелили людину на велосипеді. Це відповідає фотографії мертвого тіла, що лежить біля велосипеда. В іншій перехопленій розмові якийсь чоловік, сказав: спочатку ти допитуєш солдатів, потім їх розстрілюєш.

У матеріалах також, є докази того, що члени російського підрозділу під назвою «Група Вагнера» відігравали провідну роль у звірствах. Відомо, що ця група вчинила подібні звірства в Сирії.

Деякі очевидці розповідають, що в місті були чеченські підрозділи. У звітах виникає питання про те, чи був цей прогрес частиною плану окупації.

Радіотрафік підтверджує, що звірства, скоєні проти мирних жителів Бучі, не були ні випадковими діями, ні результатом окремих солдатів, які вийшли з-під контролю. Матеріал свідчить про те, що військові говорили про звірства так, ніби вони просто обговорювали своє повсякденне життя.

Вбивство мирних жителів стало стандартним елементом російської військової діяльності, потенційно навіть частиною більш широкої стратегії. Мета полягає в тому, щоб поширити страх серед цивільного населення і таким чином зменшити волю до опору.

Інциденти, подібні до Бучі, мали місце і в інших місцях, є ознаки таких ж звірств в районі Маріуполя.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також