Розвідка попередила українців про масштабну дезінформаційну кампанію росії: про що йдеться

Цієї зими російські спецслужби з усіх сил намагатимуться розхитати Україну інформаційно та емоційно

ФОТО: ілюстративне

«Мозкові центри» Кремля пропонують паралельно із продовженням інтенсивних бойових дій провести кілька гібридних інформаційних кампаній. Про це 6 січня в коментарі LIGA.net розповів представник Головного управління розвідки Андрій Юсов.

Він наголосив, що москва посилила пропаганду і поширення дезінформації про Україну та її керівництво починаючи з листопада 2023 року. Таким чином Росія намагається посилити розкол серед самих українців і позбавити країну підтримки на міжнародному рівні.

«Її мета полягає в дестабілізації ситуації, демотивації суспільства та спробі посіяти розкол. Такі операції росіяни реалізують і ззовні, щоб послабити фінансову та безпекову підтримку України у світі або ускладнити подальше надання цієї підтримки», – розповів Юсов.

За його словами, серед ключових цілей ворога – зрив мобілізації, сприяння масштабному виїзду населення з України та інспірація розколів за регіональним принципом.

Зараз росіяни активно намагаються побудувати інформаційну мережу для роботи в Україні із залученням «лідерів громадської думки», експертів, коментаторів, блогерів, політологів. Ставка робиться не на відверто проросійський сегмент, оскільки люди з таким позиціонуванням сьогодні не мають жодного впливу. Кремль шукає виходи на україномовний сегмент, людей із відповідним бекграундом, можливо, навіть активістів та учасників бойових дій. 

Читайте також: у  ГУР висловилися про новий наступ росії

Також для іноземних ЗМІ російські пропагандисти готують дезінформацію проти вищого керівництва України. Юсов зазначив, що західні партнери проінформували про підготовку інформаційної атаки і працюють разом із Києвом на запобігання такій пропаганді.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також