Рукою по обличчю: у Львові вчительку звинувачуть у побитті дитини

Що відомо про інцидент

У Львові 20 червня вчителька нібито побила дитину. За свідченнями очевидиці, вона била хлопчика по носі та обличчі, а інша потім сіпала його за руку та одяг. При цих діях дитина плакала. Про це користувачка фейсбуку Марія Цимбаліста написала у групі Громадського об’єднання Батьки SOS.

Жінка написала, що подасть заяву у поліцію щодо інциденту, проте виклала фото, аби про випадок дізналась мама дитини.

«Стали свідками наступної ситуації. Група дітей з трьома вихователями переходили дорогу по вул. Володимира Великого, м. Львів (орієнтовно біля 16 номеру) від Горіхового гаю. Приблизно це було 14:45. На пішохідному переході вихователька почала інтенсивно бити рукою хлопчика по обличчю, по носі. Інша згодом його почала сіпати за руки і одяг. Дитина плакала», – написала Цимбаліста.

Вона поділилась, що одразу відреагувала на те, що побачила і попередила виховательок, що звернеться у поліцію.

«Пишу ще тут, може мама впізнає свою дитину або інші батьки впізнають виховательку. Забула додати що зі слів виховательки у хлопчика »проблеми«, тобто дитина з особливостями я так зрозуміла», – додала жінка.

Мережу сколихнув такий випадок. В коментарях вдалося зʼясувати, що хлопчик нібито почав бігти через дорогу без дозволу вчителя, через що його довелося схопити за руку. Проте дитина у відповідь вкусила виховательку. Попри це, українці зауважили, що навіть в таких ситуаціях педагоги не мають права фізично карати дітей.

«Нема слів. Не можеш працювати з дітьми – не працюй! Йди на іншу роботу! А ще гірше, що дитина може не розказати про це батькам».

«Це ж напевне якийсь літній табір, бо навчання закінчилось. Ото дитина »відпочиває".

«Сподіваюсь, що мама побачить і дасть цьому хід. Бо це просто жах! По-перше, для самої дитини. По-друге, для інших дітей, які бачать такий приклад. А потім ми дивуємося чому суспільство не толерантне!».

На ситуацію також відреагував керівник управління освіти у Львові Андрій Закалюк. Він зазначив, що у відомстві почали вивчати ситуацію і збирають свідчення усіх учасників процесу. Він закликав утриматись від грубих коментарів.

«Вітання, керівник управління освіти у Львові. Ми вивчаємо цю ситуацію. Все не так »просто«, як описано у цьому дописі. Є багато нюансів, і перед тим, як дати публічну оцінку, маємо зібрати свідчення усіх учасників цього процесу. Прошу лиш до того моменту утриматись від грубих коментарів в одну чи іншу сторону. Дякую за розуміння», – написав Закалюк.

Виявилося, що інцидент трапився з вчителями початкової школи «Малюк». Ситуацію прокоментувала директорка закладу освіти Оксана Росипська. Вона зауважила, що у школі почалося службове розслідування, педагоги написали пояснення і переконують, що побиття дитини не було.

«Вони переходили дорогу без світлофора. Дем'ян хотів бігти, бо він любить йти першим. Асистентка міцно тримала його за руку. Хлопчик хотів вирватись і бігти, а вона його не пускала, бо все відбувалось на проїжджій частині. І він вкусив її за руку, в неї є синець. У другій руці в неї були ракетки, а вона пробувала відірвати свою руку і перейти дорогу. І тут підійшла жінка і сказала »чого ви б'єте дитину?«. Хоча насправді його ніхто не бив, просто він був емоційно збуджений», – пояснила директорка.

Вона додала, що також поспілкувалася з мамою хлопчика і вона не висловила претензій.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк