Руслан Стефанчук назвав «червоні лінії» для України

Руслан Стефанчук

Для нашої держави «червоними лініями» є компроміси щодо суверенітету та територіальної цілісності, а тому Україна не віддасть російській федерації ні Криму, ні Донбасу.

Про це Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук заявив в інтерв’ю німецькій медіагрупі «FUNKE», пише «Укрінформ».

“Для нас є «червоні лінії»: ми не віддамо жодної своєї території — ні Донбасу, ні Криму. Вони лише тимчасово окуповані. Крім того, ми не підемо на компроміс щодо суверенітету та незалежності. Україна буде боротися до перемоги", — повідомив Стефанчук у відповідь на питання, якими є передумови для того, щоб Україна погодилася на режим припинення вогню.

Руслан Стефанчук зазначив, що кожна війна закінчується капітуляцією або мирним договором, і Україна бажає домовлятися, однак російські воєнні злочини на нашій території все більше зменшують таку ймовірну угоду.

 «Але після воєнних злочинів росіян у Бучі чи Ірпені простір для домовленості звужується. Донбас і Крим — наша територія. Ми зробимо все можливе, щоб їх повернути», — заявив Голова ВР.

Він також наголосив на очікуванні Україною швидкого рішення з боку Німеччини щодо передачі нової та сучасної зброї. Передусім Стефанчук закликав надати Україні важке озброєння: самохідні гаубиці, реактивні системи залпового вогню, зенітні системи та протикорабельні ракети.

За словами Стефанчука, якщо Україна програє війну, то російські війська дуже скоро будуть уже в країнах ЄС.

«Мешканці Європи відчувають, що мир у світі не дуже стабільний. А президент росії володимир путін зробив лише перший крок. Якщо Україна програє війну, російські війська протягом місяця будуть у Польщі, Литві, Естонії та Латвії», — сказав він.

Додамо, що зараз в України та росії пауза в переговорах також досить обґрунтована, оскільки тривають тяжкі бої на сході України.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також