Руслан Стефанчук розповів скільки депутатів втекло за кордон і не повертаються

І з якої політичної сили втікачі

Руслан Стефанчук розповів про роботу народних депутатів в умовах воєнного часу. Спікер Верховної ради також додав скільки депутатів-втікачів так і не повернулися в країну. Про це він розповів в інтерв’ю «РБК».

«У нас є депутати, які знаходяться у відрядженнях. Вони представляють Україну в різних парламентських асамблеях — НАТО, Ради Європи. А є депутати, які ще за декілька днів до війни покинули територію України, і з тих чи інших причин не повертаються. Таких депутатів приблизно десять. Переважно всі вони з однієї політичної сили, діяльність її фракції нещодавно була призупинена у Верховній раді – маю на увазі «Опозиційну платформу — За життя». Прізвища цих людей вже з’являлися в пресі», — сказав Руслан Стефанчук.

У законодавстві не передбачено покарання за такі дії.

«Щодо того, чи може бути якесь покарання для таких народних депутатів — на жаль, законодавство і Конституція України не передбачають такого покарання. Але я думаю, що кожен громадянин сам дасть політичну оцінку тим депутатам, які розповідали, що вони за мир або, навпаки, що вони «яструби війни», такі нібито сміливі. А натомість — першими втекли з країни. Я переконаний, що таким народним депутатам не має бути місця в наступному парламенті», — додав Руслан Стефанчук.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також