Рятувальники Одеси поділилися зворушливою історією свого вихованця

Песика врятували із вогню, тепер він став до лав ДСНС

Улюбленець одеських рятувальників — цуценя Мажор, якого врятували під час пожежі тепер рятуватиме людей. Про це йдеться в «ТСН».

Песик Мажор уже був на оглядинах у кінологів, ті оцінили його здібності й обіцяють хвостатому стрімке кар’рне зростання.

Перша вправа у житті цуценяти — його навчають відгукуватися на власне ім’я й дивитися в очі господаря.

 Після розваг та пестощів, якими Мажора балували рятувальники, розпочинати навчання та серйозну роботу — важко. І не лише песику, а і його майбутній виховательці.

«Я коли вже зрозуміла, що він — спроможний. Що він — розуміє, що з ним роблять, я вже більше переживала за себе: раптом я чогось не зрозумію. Після цього тренування, я так пишаюся ним», — каже вона. 

Песика одеські ДСНСівців врятували під час пожежі в оселі його господарів. І забрали його собі. Цуценя швидко стало спільним улюбленцем та розрадою після важких викликів. Аж виявилось: Мажор має надзвичайні здібності до дресирування, тож кінологи рекомендували віддати його на навчання.

«Мені дуже сподобалося, що він на незнайомій території, де пахне дуже собаками та іншими тваринами, він дуже себе адекватно поводив. Дуже цікавий, допитливий. Тобто, це — собака з перспективою і одразу дуже швидко все зрозумів. З нього можна справді ліпити», — переконує інструкторка кінологічної спілки України Галина Черлак.

Песик Мажор починає вчитись, аби в майбутньому виїжджати з командою рятувальників на виклики. Пошук людей під завалами, або ж розпізнавання вибухівки — до чого Мажор найбільше здібний, стане зрозуміло з часом. Але поки він грається після перших успішних занять.

Нагадаємо, «Укрпошта» випускає першу благодійну марку присвячену легендарному саперу.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена