Рятувальники попереджають про зміну погодних умов та небезпеку

IMG_0752
IMG_0752

У зв’язку iз значним приростом снiгу 3–4 сiчня у горах Львiвської областi очiкується значна снiголавинна небезпека (3 рiвень). Про це повідомляє прес-служба ДСНС у Львівській області.

«За повідомленням Львівського обласного центру з гідрометеорології України на території області, 4 січня, на дорогах ожеледиця (І рівень небезпечності, жовтий). На дорогах Львівщини збережеться ожеледиця, а у горах — лавинна небезпека», — прогнозують у службі.

Тому рятувальники просять туристів утриматися від походів у гори до покращення погодніх умов, а також прислухатися до порад рятувальників.

"Перед походом у гори туристичній групі необхідно обов’язково зареєструватися у найближчому рятувальному підрозділі: 
 пошуково-рятувальне відділення (м. Львів) — м. Львів, вул. Земельна, 19. Телефон: (032) 293-04-60;
 пошуково-рятувальне відділення (смт Славське) — Сколівський р-н, смт Славське, вул. Франка, 10. Телефон: (032)51-42-102 або (097) 493-44-12.

При реєстрації рятувальникам слід залишити маршрут, за яким Ви плануєте вирушити, контактні номери телефонів, а також орієнтовний час завершення походу", — зазначають у службі.

Після спуску з гір потрібно повідомити представникам ДСНС про те, що всі повернулися в пункт призначення. В іншому разі рятувальники вирушать на пошуки туристичної групи.

Нагадуємо, що реєстрація у рятувальному підрозділі є безкоштовною.

varta1.com.ua: Новини