Садист у капелюсі: «Bellingcat» ідентифікував російського окупанта, який катував українського військового

Злочинцем виявився 29-річний уродженець Туви з чеченського батальйону «Ахмат»

Фото: "The Insider"

Розслідувальна група «Bellingcat» знайшла російського військового-садиста, який катував, а потім стратив українського військовополоненого.

Про це йдеться в спільному розслідуванні «Bellingcat» та видання «The Insider».

Як повідомляється, воєнним злочинцем виявився 29-річний уродженець Туви на імʼя Очур-Суге Монгуш, який є членом батальйону «Ахмат».

Фото: "The Insider"

Журналістам також вдалося зʼясувати, що знущання над українським військовим відбувалися на території санаторію «Привілля» в Луганській області.

Військовослужбовця держави-терориста вдалося насамперед по ковбойському капелюху та браслету. Крім того, на відео з катуваннями зафіксований автомобіль «IKCO Samand». І бойовик, і автомобіль зʼявлялися на щонайменше 5 відеороликах, опублікованих російськими пропагандистськими ресурсами.

Виявити садистського «ковбоя» вдалося за допомогою сайтів пошуку осіб.

Фото: "The Insider"

Зазначимо, що, 28 липня, в одному з російських «Telegram»-каналів зʼявилося відео знущань з військовополоненого в українському камуфляжі.

Двоє військових, які розмовляли російською, катували українського військовополоненого. На іншому відео закатованому військовому стріляють у голову, а його тіло тягнуть у рів.

varta1.com.ua: Новини

Анастасія Сенів

Читайте також