Садовий закликає готуватися до нових росіських атак

Будуть нові удари

Мер Львова Андрій Садовий впевнений, що нові атаки будуть і до цього треба бути готовими. Про це пише «24 канал».

На його думку, будуть нові ракетні удари по критичній інфраструктурі, яка нищиться дуже серйозно.

«Підлітає один дрон чи вдаряє ракета і підстанції немає… Це велика мужність наших енергетиків, що вони працюють і виправляють ситуацію навіть під час ракетних ударів», — сказав Садовий.

Мер Львова запевнив, що якщо українці хочуть пережити цю зиму здорові, то в кожному будинку, де є укриття, має бути облаштований пункт обігріву.

«Поставити пічку коштує 50 доларів, і ми це централізовано в місті організовуємо. Але багато людей зневажають це та нехтують. Вдома також треба мати теплий одяг та інші речі, які потрібні для виживання, зокрема повербанки», — сказав він.

Місто підсилить свою службу.

«Так, вчора пів дня майже половина підстанцій по водоканалу отримували енергію від наших дизельгенераторів, це ж стосується лікарень», — сказав він.

«Також головне — це укриття. Слава Богу, що вчора у Львові ніхто не загинув, хоча загроза була велика. Сьогодні буде багато звернень до мешканців міста, до всіх українців, щоб ми розуміли відповідальність. Адже путін хоче використати зиму як ворога нам», — додав Садовий.

На відновлення підстанцій йде багато роботи.

«Якщо вона повністю знищена, то перебудувати її складно. Але ворог не розуміє, що в нас є запасні варіанти», — сказав він.

Ці ресурси не безмежні, тому треба, щоб люди подумали про прості речі, аби зимою бути з теплом.

«Ми все рівно переможемо, але головне — зберегти здоров’я та життя», — підсумував Садовий.

Нагадаємо, на Львівщині пролунали вибухи.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт