Садовий повідомив скільки львів’ян зараз воюють на передовій

Загалом зараз воює 30 тисяч містян

У центрі Львова зранку звично гамірно: їдуть трамваї, поспішають перехожі, численні кав'ярні потроху заповнюються відвідувачами. Ззовні нічого фактично не нагадує про те, що в Україні третій рік точиться повномасштабна війна. Але ближче до полудня Ринок ненадовго завмирає – через центральну площу рухається поховальна процесія, проводжають двох загиблих на фронті українських військових. За словами міського голови Львова Андрія Садового, подібні заходи у Львові відбуваються ледь не щодня, а загалом зараз воює 30
тисяч містян, повідомляє РБК-Україна.

Попри віддаленість від лінії фронту, Львів періодично піддається російським обстрілам з трагічними наслідками. Але багато військових, які отримують короткі відпустки, їдуть саме сюди для невеликого перепочинку, каже Садовий.

Місто стало великим гуманітарним хабом, приймає тисячі поранених і переселенців. На самому початку повномасштабного вторгнення через Львів з інших регіонів України рятувались від війни мільйони українців – за оцінкою мера, загалом через місто пройшло п'ять мільйонів людей. Звісно, хтось згодом поїхав далі, хтось повернувся додому. Але і зараз у місті перебуває десь 150 тисяч вимушених переселенців – тож Львів де-факто став містом-мільйонником.

«30 тисяч львів'ян зараз є на передовій, на лінії фронту. І фактично кожна родина когось делегувала, плюс ми вже прийняли 18 тисяч поранених. Це також люди з цілої України. І, як ви зауважили, кожного дня ми маємо похорони.

Так, можливо, в нас менше є руйнувань, тому що Львів знаходиться за тисячу кілометрів від лінії фронту. Але якщо брати, наприклад, останню комбіновану атаку, яка була на Львів у вересні, 189 будинків зазнали ушкоджень. Втратили сім цивільних людей, в тому числі сім'ю Базилевичів, молода мама, троє діток…», зазначив Садовий.

 

varta1.com.ua: Новини

Коментарі

Читайте також