Самоізоляція путіна: закрився у величезному гробу, що дезінфікується

Людина не може повністю зберегти психічне здоров'я в ізоляції – політолог

Ілюстрація з відкритих джерел

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш 26 квітня приїжджав до Москви, де зустрівся із Володимиром Путіним. Розмова тривала близько години. Вони обговорили гуманітарні коридори з Маріуполя, при цьому Путін заявив, що коридори відкриті, а бойові дії на «Азовсталі» не ведуться.

Як пише «Настоящеє время», політолог Леонід Гозман прокоментував цю зустріч, а також поміркував про те, чи здатні світові політики, які особисто спілкуються з Путіним, вплинути на нього і зупинити війну Росії в Україні.

— Чи бачили ви фрагменти розмови Путіна та Гутерріша у Москві? Як можна оцінити те, що бачили?

— Бачив, звісно. Всі звернули увагу на цей довгий стіл. Зрозуміло, Гутерріша на два тижні до карантину не посадиш. Здавалося б, куди соромитися вітчизни більше, ніж у нас зараз, але все одно така поведінка щоразу вражає.

Мене вразили слова президента про те, що у Маріуполі не ведуться бойові дії. Я зовсім не розумію, як можна це говорити не глядачам «Першого каналу», які з цього каналу все й дізнаються, і вони взагалі, можливо, не знають, що ведуться бойові дії. Як можна це говорити пану Гутеррішу — людині вже точно поінформованій. Виникає думка: може, президент не знає, що там ведуться бойові дії? Він настільки далеко пішов в астрал, що просто реально не знає, що відбувається. Йому повідомляють — він вірить.

— Ердоган розмовляв з Путіним, Гутерріш розмовляв. Хтось здатний на нього вплинути?

— Я думаю що ні. Я гадаю, що він абсолютно ізольований, абсолютно один. Ось цей довгий стіл — символ цієї ізоляції. Він ні з ким не спілкується, до нього ніхто не підходить, він ні з ким не розмовляє.

Коли ми з вами всі бачили те, що вони назвали засіданням Ради безпеки, коли вищі чиновники Росії сиділи, як діти, і чекали, коли вчитель їх викличе до дошки, то це говорить про те, що жодного кухонного кабінету, жодної команди насправді ні. Він один, абсолютно один. Спочатку пандемія — він закрився в цьому величезному гробу, що дезінфікується, і фактично нікого не бачив. Жодна людина не може повністю зберегти психічне здоров’я в ізоляції. Він сам себе у цю ізоляцію посадив. Мені здається, що в нього в голові відбуваються якісь такі складні процеси: він розмовляє з богами, він розмовляє з Леніним про те, на який диявол той створив Україну нам на смерть, і так далі. Я думаю, що на нього не може вплинути абсолютно ніхто. Він зовсім один.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Читайте також