СБУ попереджає про підготовку низки нових провокацій спецслужбами рф

СБУ системно відстежує всі подібні маніпуляції, викриває та затримує агентів кремля

Фото: ілюстративне

Спецслужби рф готують нові інформаційно-психологічні провокації (ІПСО) щодо представників Сил оборони та безпеки України. Такі дані СБУ виявила під час контррозвідувальної діяльності.

Про це сьогодні, 15 червня, під час брифінгу у офіційному медіацентрі при Львівській ОВА розповіла речниця Головного управління СБУ у Л/о Роксолана Яворська.

Зокрема, за оперативними даними, співробітники 5-ї служби фсб рф планують низку ІПСО, в основу яких має увійти дезінформація про нібито російське громадянство українських державних діячів, керівництва Сил оборони і безпеки та їхніх родин, а також інших посадових осіб.

«Правдоподібність» та доказову базу фейків серед іншого має забезпечити:

- внесення фсб до державних реєстрів рф записів, які нібито повинні підтверджувати версію ворожих спецслужб;

- підробку документів українських державних діячів та представників Сил оборони.

Cтарт реалізації ворожого ІПСО в українському інформаційному полі запланований на найближчий час.

«Не маючи успіхів на полі бою, ворог прагне будь-якими методами підірвати психологічно-емоційний стан українських воїнів на передовій та дестабілізувати ситуацію в країні. Закликаємо представників українських ЗМІ критично ставитися до появи подібної «сенсаційної» інформації», - зазначила Роксолана Яворська.

Та наголосила, що СБУ системно відстежує всі подібні маніпуляції, викриває та затримує агентів кремля, які свідомо допомагають ворогу всередині країни.

 

varta1.com.ua: Новини

Анастасія Сенів

Читайте також