СБУ повідомляє, що нейтралізувала силовий осередок нардепа Іллі Киви (фото)

5763-article20200204125042
5763-article20200204125042

СБУ повідомляє, що нейтралізувала силовий осередок народного депутата. Так, внаслідок спецоперації в Харкові, Лисичанську та Сєвєродонецьку, нейтралізувала «силовий осередок» проросійської організації, який, за даними правоохоронців, контролював нардеп Верховної Ради. Про це сьогодні повідомили у пресслужбі СБУ.

За даними ЗМІ, йдеться про Іллю Киву.

«СБУ запобігла спробам розхитування суспільно-політичної ситуації у східних регіонах України. Під час спецоперації у Харкові, Сєвєродонецьку та Лисичанську блоковано діяльність угруповання, причетного до вчинення тяжких злочинів на ідеологічному підґрунті. Зловмисники діяли під прикриттям громадського об’єднання, яке підконтрольне одному з народних депутатів України. За даними досудового розслідування, угруповання спеціалізувалося на вчиненні злочинів і провокативних дій, спрямованих на розхитування ситуації в країні», — повідомили у СБУ.

У ході процесуальних дій за місцями проживання зловмисників та офісному приміщенні громадського об’єднання правоохоронці виявили:


  • холодну зброю, яку могли використовувати для вчинення тяжких злочинів;

  • інструкцію з підготовки учасників угруповання до радикальних дій стосовно ідеологічних опонентів;

  • велику партію канабісу та обладнання для його вирощування.


«Встановлено, що, у березні цього року, лідер групи, спільно з її активними учасниками, завдав ножем тяжкі тілесні ушкодження ідеологічному опоненту. За задумом «кураторів», дії зловмисників мали призвести до застосування відповідних заходів та спровокувати загострення політичної обстановки і масові порушення громадського порядку», — додали у пресслужбі силовиків.

Наразі, слідчі органів безпеки повідомили лідеру угруповання про підозру у вчиненні злочину. Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до протиправної діяльності.

[gallery link=«file» ids=«297287,297288,297289»]

varta1.com.ua: Новини