СБУ спіймала свого працівника на вимаганні великої суми хабара (ФОТО/ВІДЕО)

А також йому інкримінують шахрайство, оскільки він не мав ніякого впливу на розслідування кримінальної справи

ФОТО: СБУ

Служба безпеки України викрила свого працівника на вимаганні великої суми хабара від підприємця за закриття справи і повернення вилученого майна.

Про це повідомила пресслужба Служби безпеки України.

«Як встановили співробітники СБУ, зловмисник вимагав від приватного підприємця 150 тис. доларів. За це обіцяв нібито повернути вилучене майно, яке слугувало доказовою базою в одному з проваджень, і закрити справу. При цьому він не мав жодного стосунку до цього провадження, не міг вплинути на розслідування і насправді займався шахрайством», — повідомили 28 жовтня у СБУ.

Працівника спецслужби затримали 27 жовтня «на гарячому» — коли він отримав 30 тис. доларів як другий транш хабара.

 У ДБР додали, що аванс, 10 тис. доларів, працівник спецслужби отримав ще у червні і пообіцяв підприємцю сприяти у поверненні комп’ютерної та будівельної техніки, яку вилучили під час кримінального провадження.

«Нібито завдяки знайомству з високопосадовцями за ці кошти він пообіцяв допомогти повернути вилучене майно та закрити кримінальне провадження за фактом незаконного видобутку корисних копалин, яке розслідується слідчими ДБР», — уточнили в Офісі прокурора.

Працівнику спецслужби повідомили про підозру за ч. 4 ст. 190 ККУ (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах). Найближчим часом йому оберуть запобіжний захід.

Фото: СБУ

Нагадаємо, на Львівщині СБУ блокувала схему незаконної передачі конфіденційної інформації (ФОТО).

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк