СБУ у Львові закликає боротися з дронами: польоти над військовими об’єктами загрожують безпеці

672
672

Управління Служби безпеки України у Львівській області інформує, що чергові служби військових частин — Академії сухопутних військ імені Гетьмана Петра Сагайдачного, 80-ї окремої десантно-штурмової бригади КВДВ ЗСУ, Львівського прикордонного загону, фіксують несанкціоновані польоти малих літальних апаратів у темну пору доби. Про це повідомляє прес-служба міської ради.

За ознаками сигнальних вогнів, над територіями підрозділів, у тому числі й місцями зберігання військових засобів ураження та паливно-мастильних матеріалів здійснюються польоти літальних апаратів.

«Встановлено окремих власників дистанційно керованих малих літальних апаратів, які в рамках виконання комерційних замовлень, здійснюють прольоти над військовими частинами, в т. ч. над іншими терористично-уразливими об’єктами критичної інфраструктури міста. Свої дії із керівництвом об’єктів вони не узгоджують. Запуски дронів з відеокамерами проводять і підлітки, як розвагу, причому, зняті відеоролики з прольотом над військовими формуваннями викладають у соціальних мережах. Разом з тим, враховуючи відсутність правового покарання за порушення встановленого порядку використання повітряного простору, фізичні та юридичні особи ігнорують обумовлені вимоги щодо використання БПЛА/МЛА», — повідомляють в управлінні Служби безпеки України у Львівській області.

Відтак, у відомстві просять своєчасно реагувати на потенційні терористичні загрози та можливі розвідувально-диверсійні дії на такого роду об’єктах.

Містян закликають повідомляти до відділів національної поліції («102») про виявлення підозрілих осіб, груп, які запускають літальні апарати, а також місць їх зльоту/посадки в оточенні терористично-уразливих об’єктів міста.

Нагадаємо, що відповідно до Тимчасового порядку використання повітряного простору України, встановленого Державною авіаційною службою України, з 1 червня 2018 року обмеження експлуатації стосуються практично усіх БПЛА.


  • Дистанційно пілотовані повітряні апарати (БПЛА, дрони), вагою до 20 кг разом з устаткуванням, без отримання відповідного дозволу можуть виконувати польоти лише у світлу пору доби, на висоті до 120 м, у повітряному просторі військових і спеціальних зон до 50 м, з дальністю польоту «у межах видимості» (VLOS), інші зобов’язані оформити відповідні заявки та дозволи.

  • Заборонено здійснювати польоти над об’єктами МО України, МВС України, СБ України, НП України, НГ України та інших військових та правоохоронних об’єктів, також, над дорогами державного значення, промисловими зонами, електростанціями, залізничними станціями, сховищами пального, нафти, газу та інших небезпечних речовин та рідин та над великим скупченням людей.

varta1.com.ua: Новини