СБУ запобігла теракту в столиці: затримано ворожого агента (ВІДЕО, ФОТО)

Для вчинення теракту придбав транспортний засіб, легкозаймисті матеріали та піротехніку.

Фото: СБУ

СБУ в ході спецоперації викрила та затримала ворожого агента, який готував вчинення теракту у Києві. Ним виявився чоловік, завербований представниками однієї з білоруських держструктур. Про це сьогодні повідомили у прес-центрі СБУ.

Його затримали на спробі підпалу авто біля будівлі однієї зі столичних громадських організацій.

«Під час слідчо-оперативних дій СБУ встановила, що він займався також залякуванням представників ЗМІ та іноземних громадян. Для цього наносив написи з погрозами та провокаціями біля їх помешкань на території Києва та здійснював повідомлення про псевдомінування», — йдеться у дописі.

Також спецслужба встановила, що чоловік причетний до організації несанкціонованих “мітингів” поблизу зарубіжних диппредставництв. Учасники цих заходів використовували за даними СБУ деструктивну агітацію.

«За попередніми даними, дії ворожого агента були спрямовані на розхитування внутрішньо-політичної обстановки в Україні та дискредитацію нашої держави перед країнами ЄС та громадянами Республіки Білорусь. Крім того, зловмисник збирав дані про українських військовослужбовців з прикордонних районів», — додали в СБУ.

Завербували агента через одну з анонімних груп месенджера «Telegram». Для зв’язку з «кураторами» використовував заборонені російські електронні поштові сервіси. Гроші від куратора отримував на свою банківську картку.

Фото: СБУ

Затримано чоловіка згідно зі ст. 208 КПК України та повідомлено про підозру у вчиненні злочину. Вирішується питання щодо обрання судом міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

У межах кримінального провадження, розпочатого слідчими СБУ, триває досудове розслідування для кваліфікації всіх протиправних дій зловмисника. Провадження відкрито за двома статтями Кримінального кодексу України: ст. 111 (державна зрада) та ст. 258 (терористичний акт).

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена