СБУ запровадила онлайн-сервіс із пошуку полонених і зниклих безвісти: як користуватися

Саме через цю форму можна повідомити про обставини зникнення людини

ФОТО: ілюстративне

Об’єднаний центр з пошуку та звільнення полонених запровадив швидку онлайн-форму подання заяв про зниклих безвісти українців в умовах війни, а також тих, хто перебуває в полоні окупантів.

Саме через цю форму можна повідомити про обставини зникнення людини. Водночас тим, хто звернувся до Об’єднаного центру раніше, не треба повторно заповнювати електронну форму.

Про це у пресслужбі СБУ повідомили 5 серпня.

Там зазначили, що відправлені через форму, яка є за цим посиланням, дані є конфіденційними і не потраплять до сторонніх осіб.

У спецслужбі також наголосили, що питання звільнення полонених перебуває у виключній компетенції органів державної влади. Тож СБУ застерігає від шахрайських схем, коли невідомі можуть телефонувати та пропонувати «допомогу» у нібито визволенні родичів з полону.

«Не надавайте інформацію про полонених і власні персональні дані не уповноваженим організаціям та особам, а також анонімним джерелам. Це може зашкодити нашим захисникам у полоні та ускладнити перебіг переговорного процесу щодо їхнього звільнення!», — закликали у спецслужбі.

Нагадаємо, СБУ оголосила держзраду екс-заступнику керівника ГУР, який відстрілювався при затриманні (ФОТО).

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також