СБУ затримала агентку РФ, яка передавала дані про ЗСУ ворогам (ВІДЕО)

Жінці загрожує 15 років в'язниці

Фото СБУ

Працівниками Служби безпеки України затримано агентку, яка діяла в інтересах терористичної організації «ДНР». Курував діяльність агентів кадровий працівник так званої спецслужби «МДБ ДНР» самопроголошеної республіки. Про це повідомили сьогодні у пресслужбі СБУ.

Жителька Волноваського району була завербована наприкінці 2020 року знайомим, який перейшов на бік бойовиків. Вона погодилась виконувати злочинні завдання через ідейні переконання та матеріальну оплату.

«Куратором агентки став заступник начальника відділу «контррозвідки» бойовиків, які напряму підконтрольні російським спецслужбам. Він є зрадником, колишнім співробітником одного з українських силових відомств України, з 2014 року перебуває в розшуку за дезертирство», — розповіли в СБУ.

Жінка мала збирати відомості про місця дислокації підрозділів однієї з окремих механізованих бригад ЗСУ у районі лінії розмежування поблизу села Гранітне.

За освітою жінка була топографом гірничої промисловості. Відповідно професійно відображала позиції українських військових на картах-схемах місцевості.

Передавала інформацію куратору електронними каналами зв’язку. 

Контррозвідники СБ України затримали агентку на пункті пропуску «Новотроїцьке». Вона їхала до куратора за новими інструкціями та грошима, які через конспірацію відмовлялась отримувати на банківську картку.

Наразі, слідчі СБУ повідомили жінці про підозру за ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України. Судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін до 15 років.

https://youtu.be/FWb_Vq9N7yw

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також