СБУ затримала доктора філософії, який полював за системами Patriot

Його цікавило розташування зенітно-ракетних комплексів Patriot

Служба безпеки України викрила двох агентів Росії, які збирали розвіддані про дислокацію Сил оборони та наслідки повітряних атак РФ у Києві та Черкасах. Про це пише пресслужба СБУ.

Одного з фігурантів найбільше цікавили орієнтовні координати базування систем української ППО, у тому числі зенітно-ракетних комплексів Patriot.

Також зловмисники виїжджали на місця ударів РФ та фотографували наслідки «прильотів». Приховані фотознімки робили з різних ракурсів та прив’язкою до місцевості. 

«Встановлено, що після ракетної атаки РФ по Черкасах 21 вересня цього року жінка зробила приховані фото пошкодженої будівлі у центрі міста та переслала їх своєму спільнику, громадянину РФ, який проживає у Києві. За наявними даними, після отримання »звіту« з уточнюючими відомостями щодо наслідків ураження киянин намагався виїхати до Росії. Поїздку планував через територію ЄС як особа не призовного віку», - йдеться у повідомленні. 

Зловмисника затримали після того, як він вже придбав квитки до однієї з країн Європи.

Затриманим виявився доктор філософії, колишній викладач одного із Чернігівських закладів вищої освіти. 2015 року він їздив до тимчасово окупованого Криму, де отримав російський паспорт.

Читайте також: Окупанти змусили просити вибачення кримчанку за фото з синьо-жовтими предметами

Невдовзі він повернувся до Києва, а вже після початку повномасштабного вторгнення РФ розпочав приховано відслідковувати місця базування Сил оборони в столиці.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також