СБУ затримала в Одесі колишнього бойовика угруповання «Призрак» (ФОТО)

Намагався «залягти на дно» до кращих часів

Фото СБУ

Працівники спецслужб затримали чоловіка, який брав активну участь у бойових діях проти українських військ на сході України. Про це 7 листопада повідомили у прес-службі СБУ.

Чоловік тривалий час переховувався від правосуддя на тимчасово окупованій частині Луганської області, згодом виїхав до РФ.

У ході багатоетапної спецоперації співробітники української контррозвідки встановили його місцезнаходження і затримали на Одещині, де він сподівався «залягти на дно».

За даними слідства, це мешканець південного регіону, який у березні 2015 року виїхав до Ростова-на-Дону. Там вступив до незаконного збройного формування під назвою «Ангел».

Серед іншого, саме це угруповання приховано постачало зброю і боєприпаси терористам так званої «ЛНР» під виглядом «гуманітарних» вантажів з росії.

«Перебуваючи у лавах бойовиків, він займався матеріально-технічним забезпеченням бригади «Призрак», яка входила до складу 2-го окупаційного корпусу РФ у захоплених районах Луганщини», — йдеться у повідомленні.

Крім того, встановлено, що чоловік брав безпосередню участь у підготовці «постановочних» сюжетів для інформресурсів кремля. Під час пропагандистських заходів він на власному «прикладі» займався популяризацією терористичних угруповань і закликав до їх підтримки серед місцевих жителів.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили колишньому бойовику про підозру за ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації) Кримінального кодексу України.

Суд обрав йому міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Як повідомлялося раніше, суд виніс вирок жінці, яка підтримувала путіна і війну в Україні.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена