СБУ затримала Остапа Стахіва

Йому повідомили про підозри

Сьгодні, 25 вересня, Служба безпеки України затримала 39-річного Остапа Стахіва і провела обшуки у його помешканні. Про це ZAXID.NET стало відомо з власних джерел.

Стахіву повідомили про підозри у шахрайстві.

Також СБУ провела обшуки у низки соратників Стахіва: у Дмитра Вратіла та Наталії Реган, які допомагали Стахіву виготовляти журналістські посвідчення для продажу, співорганізатора курсів у Києві Жана Новосельцева. Обшуки провели у центрі друку «Копібум», що на вулиці Драгоманова у Львові. Там Стахів друкував журналістські посвідчення, які отримували учасники псевдокурсів.

Проти Стахіва з 2021 року відкрита кримінальна справа за статтею про повалення конституційного ладу. Підозру провокатор отримав після організації антивакцинаторських протестів у Києві. У 2023 році Стахів разом з антивакцинатором Олегом Геричем з Київщини почав організовувати платні псевдожурналістські курси. Після закінчення так званого навчання учасники отримували журналістські посвідчення, щоб погрожувати поліції та працівникам ТЦК.

Наприкінці весни 2024 року Стахів припинив співпрацю з Геричем й почав організовувати курси з проросійським блогером Жаном Новосельцевим, який 23 липня отримав підозру у перешкоджанні законній діяльності ЗСУ. За два роки проведення псевдонавчань Стахів, який не має постійного місця праці, міг заробити сотні тисяч гривень.


varta1.com.ua: Новини

Коментарі