СБУ знайшла і затримала колаборанта з Одещини (ФОТО)

Прихильник «руZZкого міра» активно поширював російську пропаганду

Співробітники спецслужби викрили на поширенні інформаційних матеріалів у підтримку військової агресії рф проти України чергового колаборанта — мешканця міста Кілія Одеської області. Про це повідомили, 21 квітня, у пресслужбі СБУ.

Прихильник «руZZкого міра» значно активізував свою інтернет-пропаганду з початком повномасштабного вторгнення окупаційних військ в Україну.

«За завданням кураторів зі спецслужб рф, зловмисник через свої «дописи» у соцмережах, дискредитував Збройні Сили України, поширював ворожу пропаганду в підтримку загарбницькій політиці кремля. Крім того, у проросійських публікаціях і репостах, колаборант відкрито підтримували агресивну політику щодо України президента путіна та закликав до зміни державних кордонів України», — повідомили у спецслужбах.

У чоловіка виявлено матеріали, які підтверджують його злочинну діяльність, зокрема адміністрування ним низки груп у забороненій на території нашої держави соцмережі, злочинний контент яких був направлений, насамперед, на мешканців південно-західний регіон Одеської області.

«Наразі вказаній особі повідомлено про підозру за ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканість України), а також вирішується питання про інкримінацію ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, релігійної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками) Кримінального кодексу України. Зловмиснику обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Тривають подальші заходи щодо виявлення на території області його спільників та інших», — повідомили в СБУ.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена