Секретар РНБО розповів, коли настане переломний момент у війні з Росією і Україна піде в наступ

Данілов повідомив, що Україна отримує сучасне озброєння, проте українським військовим необхідно навчитися з ним працювати, аби ефективно знищувати ворога

ФОТО: Олексій Данілов

За його словами, сьогодні, 2 травня, Україна отримує сучасне озброєння. Однак нашим військовим необхідно навчитися з ним працювати, щоб ефективно знищувати ворога і відвоювати всі українські території.

Про це Данілов сказав в ефірі телемарафону.

«Це не просте питання. Я не відношуся до тих людей, які кажуть, що війна закінчиться в квітні або за тиждень. Війна — це дуже складна справа. Ми на сьогодні маємо ленд-ліз від США. Ми на сьогодні маємо вже доволі якісне постачання військової допомоги для нашої країни», — зазначив Данілов про переломний момент у війні.

Секретар РНБО наголосив, що ленд-ліз, який підписали для України США є другим у світі — перший відкривали проти фашизму.

«Сьогодні ленд-ліз відкритий проти Російської Федерації, проти рашизму. Їм треба було б задуматися, чому весь світ відкриває нам, дає нам допомогу», — каже Данілов.

Водночас, за його словами, українські захисники мають навчитися працювати з цим сучасним озброєнням.

«Нашим хлопцям, нашим військовим треба ще навчитися користуватися тими речами, які ми отримали. Для нас це нова зброя. Але ми дуже швидко навчаємося. Наші хлопці дуже швидко проходять всі ці курси, які потрібні для новітньої зброї», — зазначив секретар РНБО.

Тому Данілов запевняє, що переломний момент у війні все ж настане.

«Перелом буде обов’язково. Але я не можу сказати, що він вже відбувся. Але він відбудеться обов’язково з урахуванням тієї допомоги, яку надають нам наші партнери. Ну, і звичайно, на першому місці — наші Збройні Сили. Ті хлопці й дівчата, які міцні, яких немає в жодній країні світу, тому що це наша земля і ми їх захищаємо до останньої краплі. Це було доведено, починаючи від 24 лютого цього року», — сказав Данілов.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також