Сенцову 22 жовтня вручать премію Сахарова

crop
crop

Звільнений з ув’язнення в РФ український режисер Олег Сенцов 22 жовтня буде нагороджений премією Сахарова, яку йому присудили під час його перебування в російській колонії. Про це, в «Twitter», повідомив брюссельський кореспондент «Радіо Свобода» Рікард Йозвяк.

Нагородження за словами журналіста відбудеться в місті Страсбурзі, у Франції. Нагадаємо, в жовтні минулого року незаконно засуджений у РФ Олег Сенцов став лауретом премії Європарламенту імені Сахарова «За свободу думки».

Нагадаємо, що ця премія була заснована Європарламентом у 1988 році і вручається за видатний внесок у захист прав людини та основних свобод. Премія передбачає грошову винагороду в 50 тисяч євро.

7 вересня відбувся обмін полоненими між Україною і РФ у форматі «35 до 35».

Літак з українськими полоненими приземлився в столичному аеропорту «Бориспіль», де його чекали рідні та близькі, журналісти і президент України Володимир Зеленський.

Серед українців, які повернулися додому — Олег Сенцов, Олександр Кольченко, Павло Гриб, Володимир Балух, Микола Карпюк, українські моряки, захоплені росіянами в Керченській протоці та інші.

varta1.com.ua: Новини