Серія підпалів у центрі Львова: поліцейські затримали причетну особу

Хлопець у стані алкосп'яніння умисно пошкодив майно

Уночі з 17 на 18 вересня затриманий підозрюваний пошкодив вікна одного з львівських вишів на вулиці Театральній, намагався підпалити корпус електрощитової на розі вулиці Театральної та площі Ринок.

Цієї ж ночі він пошкодив накриття фонтану з статуєю Нептуна на розі площі Ринок, рекламні банери та декорації одного з кафе на вулиці Театральній, а також накриття тераси та декорації закладу харчування на вулиці Братів Рогатинців.

Для усіх підпалів він використовував запальничку. На щастя, внаслідок інцидентів ніхто не постраждав. За скоєне затриманому загрожує покарання – позбавлення волі на строк до десяти років. Про це повідомила пресслужба ГУНП у Львівській області.

Вивчивши записи камер відеоспостереження системи «Безпечна Львівщина», поліцейські оперативно встановили місце перебування палія та затримали його в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України. Особу затриманого встановлено – ним виявився 19-річний житель Львова. За його словами, на момент вчинення злочинів він перебував у стані алкогольного сп’яніння.


Слідчі територіального підрозділу поліції, за процесуального керівництва Галицької окружної прокуратури, повідомили зловмиснику про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.194 (Умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України та ч.2 ст.15 – ч.2 ст.194 (Замах на умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкцією статті – позбавлення волі на строк до десяти років.


Досудове розслідування триває, встановлюється сума збитків. Правоохоронці перевіряють причетність підозрюваного до вчиненні інших подібних злочинів.

Нагадаємо, 18 вересня у Львові вночі зафіксовано щонайменше вісім місць можливих підпалів. Так, зранку сталося загоряння будівлі кінотеатру «Дзвін» на вулиці Шептицьких.

Також три загоряння сталися у Галицькому районі: контейнерний майданчик на вул. Низький Замок, електрощитова на вул. Театральній та фасадні декорації на вул. Староєврейській.

Крім того, було два загоряння на контейнерних майданчиках на вул. Квітки-Основ'яненка і одне на вул. Бортнянського у Залізничному районі та ще одне на вул. Яцкова у Шевченківському районі.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі