Серйозні руйнування: до одного з українських міст повернулися графіки відключень світла

Складна ситуація

Фото ілюстративне, автор: Укрінформ

Після масованих російських атак у Харківській області запроваджують погодинні відключення електроенергії.Про це повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

За його словами, графік погодинних відключень електроенергії у період із 25 по 31 березня для Харкова:

  • Шевченківський та Київський райони: з 9:00 до 15:00.

  • Слобідський, Основянський райони: з 15:00 до 21:00.

  • Салтівський, Немишлянський, Індустріальний райони: з 21:00 до 03:00

  • Холодногірський, Новобаварський райони: з 03:00 до 9:00.

Графік погодинних відключень електроенергії у період із 25 по 31 березня для Харківської області:

  • Мереф'янська ТГ, Люботинська ТГ: з 9:00 до 11:00.

  • Зміївська ТГ, Балакліївська ТГ: з  11:00 до 13:00.

  • Чугуївська ТГ, Ізюмська ТГ: з 13:00 до 15:00.

  • Богодухівська ТГ, Дергачівська ТГ: з 15:00 до 17:00.

В ОВА пояснили, що це вимушенний тимчасовий крок. Він потрібен для того, щоб якога більша кількість жителів області мала світло, а підприємства могли працювати.

«Фахівці продовжують ліквідовувати наслідки прильотів, цілодобово ремонтувати інфраструктуру після обстрілів ворога», – запевнив Синєгубов.

Мер Харкова в ефірі єдиного марафону розповів, що зараз близько 60% будинків мають опалення, а от електрика повернулася лише до 40% городян. Точного розуміння, коли в місті відновлять стабільне енергопостачання, поки що немає.

«Ремонтні бригади працюють, але дуже серйозні руйнування. Зруйновано всі трансформаторні підстанції, зруйновано ТЕЦ», — сказав він і додав, що буде зроблено все, щоб електрика повернулася якнайшвидше.

При цьому він зазначив, що за приблизними підрахунками у Харкові зараз перебуває близько 1,3 мільйона людей, проте питання про евакуацію зараз не стоїть. Терехов додав, що кожен сам має право визначити залишатися чи їхати йому з міста, але на загальноміському рівні таке питання не порушувалося.

За його словами, ситуація в місті не настільки погана, оскільки там працюють магазини, заправки та аптеки, також можна знайти й інші відкриті заклади, на кшталт фітнес-залів. Також у місті не працює електротранспорт, але муніципальні автобуси ходять постійно, а ті мешканці, яким треба зарядити пристрої, завжди можуть скористатися «Пунктами незламності».

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також