Шахрайство, ухилення від призову та хабарі — двом військовослужбовицям зі Львівщини світить до 12 років тюрми

original
original

Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Львові, завершили досудове розслідування стосовно двох військовослужбовиць однієї з військових частин, дислокованої на території Львівської області, в ухиленні від військової служби, наданні неправомірної вигоди, а також заволодінні військовим майном шляхом шахрайства (ч. 1 ст. 369, ч. 3 ст. 409, ч. 3 ст. 410 КК України). Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Досудовим розслідуванням встановлено, що військовослужбовиці налагодили схему ухилення від проходження військової служби та привласнення шляхом шахрайства коштів, призначених для виплат грошового забезпечення учасникам бойових дій в зоні ООС.

За березень-серпень 2019 року вони отримали виплату в сумі 272 тисячі гривень, хоча у цей період не перебували в зоні проведення бойових дій на Сході України та військову службу не проходили.

Крім цього, до вказаної протиправної діяльності військові залучили командира батальйону та за сприяння в ухиленні від військової служби щомісяця надавали йому неправомірну вигоду, загальна сума якої становить 100 000 гривень.

У разі доведення вини підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 5 до 12 років.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює військова прокуратура Львівського гарнізону Західного регіону, оперативний супровідГоловне управління військової контррозвідки Служби безпеки України.

varta1.com.ua: Новини