Шахти Львіввугілля можуть зупинитись

Профспілки вимагають повернення коштів

Червоноградські гірники вимагають повернути 426 млн грн за відвантажене вугілля або ж зупинять роботу у шахтах.

Про це йдеться у спільному у листі Львівської територіальної організації профспілки працівників вугільної промисловості України та Регіонально голові Верховної Ради України Руслану Стефанчуку, голові РНБО України Олександру Литвиненку, прем'єр-міністру України Денису Шмигалю, віцепрем'єр-міністр економіки України Юлії Свириденко, міністру енергетики України Герману Галущенку, уповноваженому Верховної Ради України з прав людини Дмитру Лубінці.  

Кошти вимагають для виплати зарплат, аби працівники не зупиняли роботи у шахтах. 

“Заборгованість ДП «Укрвугілля» перед ДП «Львіввугілля» за відвантажене вугілля з лютого по квітень 2024 становить 426 млн грн, що своєю чергою спричинило утворення заборгованості з виплати заробітної плати працівникам 470 млн грн за лютий – травень 2024", – йдеться у листі.  

Профспілки шахтарів звертались до влади з проханнями про сприяння виділення коштів з резервного фонду державного бюджету України на виплату заробітних плат працівникам ДП «Львіввугілля» та 450 млн грн для часткового погашення заборгованості за відвантажену  продукцію. Однак з Львіввугіллям досі не розрахувались. 

Читайте також: Шольц заявив, що завершення війни вирішуватиметься на наступному Саміті миру

«Просимо допомогти, в межах повноважень, у розв'язанні питання щодо якнайшвидшого погашення заборгованості (426 млн грн) ДП »Укрвугілля« перед ДП »Львіввугілля« за відвантажену продукцію, щоб не допустити повну зупинку роботи шахт Підприємства і залишення без засобів до існування близько 6000 шахтарських родин, – йдеться у листі. – З ціллю недопущення стихійних акцій протесту вимагають до 25.06.2024 року вживати заходів щодо повернення зароблених коштів та на виплату заборгованої заробітної плати працівникам ДП »Львіввугілля".

varta1.com.ua: Новини

Юлія Зуб