Ще одна африканська країна оголосила, що розриває дипломатичні відносини з Україною

Ніґер

Вчора, 6 серпня Ніґер заявив, що розриває дипломатичні відносини з Україною “з негайним набранням чинності”, звинувативши Київ у підтримці “терористичних груп”. 

Рішення розірвати відносини з Україною прийняті після великих втрат, понесених малійською армією наприкінці липня, у яких влада країни частково звинуватили Україну.

Ніґер звернеться до Ради Безпеки ООН з проханням обговорити “агресію” України, заявив речник уряду Амаду Абдраман.

Ніґер і Малі керуються військовими урядами, котрі прийшли до влади в результаті нещодавніх переворотів, розірвали оборонні угоди з Францією та звернулися до Росії за військовою допомогою.

Раніше про розірвання дипвідносин повідомив уряд Малі. 5 серпня Абдулайє Майга розмістив документ, в якому мовиться що дії української влади свідчать про “явну офіційну підтримку українським урядом тероризму в Африці, в Сахелі і, зокрема, в Малі“, а також “виходять за межі іноземного втручання, осудливі самі по собі та є явною агресією“.

У заяві перехідний уряд висловив обурення через слова речника ГУР Андрія Юсова про допомогу української сторони у розгромі росіян, а також анонс нових успішних операцій:

“Речник української військової розвідки визнав причетність України до боягузливого, віроломного та варварського нападу озброєних терористичних груп, що призвело до загибелі військовослужбовців малійських сил оборони та безпеки”. 

Читайте також: у Малі розбили колону «вагнерівців»: загинув командир, який керував захопленням Соледара та Бахмута

Українських дипломатів уряд Малі у своєму комюніке назвав “переодягненими в дипломатів терористами“, а також заявляють, що український посол у Сенегалі Юрій Пивоваров “відкрито і недвозначно повідомив про підтримку його країною міжнародного тероризму”.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі