Ще одна країна оголосила про військові навчання через зростаючу загрозу безпеці

Австралія проведе навчання

Прем’єр-міністр Австралії Ентоні Албаніз оголосив про серйозний стратегічний перегляд сил оборони Австралії для захисту нації та уникнення конфлікту. Про це пише «SBC».

Албаніз оголосив про підготовку військових протягом наступного десятиліття перед ймовірним погіршення ситуації в галузі безпеки.

«Цей перегляд підготує Австралію до ефективного реагування на мінливе регіональне та глобальне стратегічне середовище та переконає, що потенціал оборони та структура сил відповідають меті, є доступними та забезпечують найбільшу віддачу від інвестицій», — сказав він.

Перевірку очолить головний маршал авіації у відставці сер Ангус Х’юстон, колишній командувач Силами оборони Австралії і колишній міністр оборони від Лейбористської партії Стівен Сміт.

Уряд розглядає ключові рішення щодо атомних підводних човнів, флоту есмінців з керованими ракетами та планів побудови більшої армії.

Прем’єр-міністр сказав, що під час огляду «обов’язано» дати «відверту оцінку» спроможності та потоку мільярдів доларів інвестицій в оборонні проекти.

Перевірка забезпечить «австралійському потенціалу, необхідному для захисту» від нинішнього складного стратегічного середовища.

Лейбористи взяли на себе зобов’язання підтримувати витрати на оборону на рівні принаймні 2 відсотків ВВП, при цьому Албаніз зазначив, що очікує, що вони «зростуть у майбутньому».

Під час перевірки також буде розглянуто можливості Австралії працювати у співпраці зі Сполученими Штатами, Великобританією та іншими ключовими партнерами.

Оголошення про перевірку було зроблено після того, як спікер Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі прибула на Тайвань, а уряд Китаю заявив, що її візит завдає серйозної шкоди миру та стабільності в регіоні.

Албаніз сказав, що контекст, у якому проводиться перевірка, і «більш агресивна позиція Китаю в регіоні добре відомі».

«Але наша позиція щодо Тайваню чітка — ми не хочемо бачити будь-яких односторонніх змін статус-кво», — сказав він.

Нагадаємо, Ненсі Пелосі прокоментувала свій візит до Тайваню.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також