Ще з декількох областей України може розпочатися обов’язкова евакуація людей — Верещук (ВІДЕО)

Поки розпочалася обов’язкова евакуація із Донеччини

Обов’язкова евакуація також стосується домашніх улюбленців. Цей рудий мешканець Донеччини прибув днями до Кропивницького/Ірина Верещук ФБ

Обов’язкова евакуація може торкнутися ще низки областей, окрім Донецької, заявила міністр із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук, повідомляє «Дзеркало тижня».

«Обов’язкова евакуація з Донецької області проводиться вперше і вона поки що єдина. Але наші прогнози і наш аналіз вказують на те, що вона продовжуватиметься і в інших регіонах. Ми бачимо ситуацію, що зараз погіршується. З приходом осінньо-зимового опалювального періоду вона точно погіршиться, а надання тепла через тепломережі буде значно ускладнене», — сказала міністр.

Об’єкти теплопостачання та електроенергії, ймовірно, будуть цілями ворожих атак, каже Верещук: «Не всі з них вдасться відремонтувати. Частина міст і сіл, наприклад, у Запорізькій, Херсонській, Харківській областях може залишитися без засобів для існування, тепла, і, що найголовніше, без світла».

Обов’язкова евакуація з Донецької області почалася 2 серпня. За попередніми підрахунками, з регіону виїдуть 200–220 тисяч людей, у тому числі 52 тисяч дітей. Людей відправляють у центральні та західні області країни, де вони зможуть провести холодну пору року в теплі та з електрикою.

Як повідомлялося, глава держави закликав евакуюватися всій Донецькій області.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий