Що буде з курсом долара восени: банкір попередив про зміни

І який актуальний курс в банках

ФОТО: ілюстративне

До кінця серпня готівковий долар в Україні коштуватиме 37,2–37,7 грн. Втім, ринок уже перебуває у передчутті важливих змін, які можуть статися вже у вересні. Про це OBOZREVATEL розповів начальник департаменту казначейства Глобус Банку Тарас Лєсовий.

Він зазначив: насамперед йдеться про лібералізацію валютного ринку. Зокрема, повернення:

  • інфляційного таргетування;
  • плаваючого курсу валют.

«Ми припускаємо, що скасування офіційного курсу валют може статися вже у вересні. При цьому формування єдиного курсу відбуватиметься з урахуванням ринкового валютного курсу. Саме тому цей тиждень можна сприймати як своєрідну проєкцію лібералізованого вересневого курсу валют», – повідомив Лєсовий.

При цьому, наголосив він, є підстави вважати, що у вересні також буде змінено розмір облікової ставки. Зокрема, прогнозує банкір, її буде знижено з нинішніх 22% на 1-2 процентні пункти. Він пояснив:

«Це цілком можливий крок. Адже більшість членів комітету з монетарної політики вважають реальним подальше зниження облікової ставки до 18% до кінця року», – пояснив він.

Який курс зараз

Вранці 21 серпня українські банки виставили готівковий курс долара на рівні 37,5/38,25 грн (купівля/продаж). Щодо попереднього дня, це на 5 коп. дорожче у продажу. У покупці вартість не змінилася.

Серед великих установ найвищий курс у продажу виставив Креді Агріколь Банк – 38,6 грн. Найнижчий – ПриватБанк, 38 грн.

Читайте також: в Україні створять військову поліцію.

Купує долар найдорожче Укрексімбанк – 37,6 грн. Найдешевше – УкргазБанк, 37,3 грн.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також