Що довше Україна тягне з мобілізацією, то менш вірогідним стає контрнаступ, - WP

Потрібно терміново поповнювати особовий склад

Наразі Київ не зможе піти в наступ щонайменше до 2025 року.

Про це пише The Washington Post.

Окрім нагальної проблеми, а саме постачання зброї, є ще одна - людський ресурс.

«Ситуація з кадрами є головною проблемою. І якщо це не буде виправлено, то цей пакет допомоги не вирішить усіх проблем України», - сказав Роб Лі, колишній морський піхотинець США.

Проте адміністрація Байдена усвідомлює делікатність своїх розмов із колегами в Києві про кадровий дефіцит у країні.

«Хто ми такі, щоб говорити: »Вам просто потрібно набрати більше людей для боротьби«. Але водночас це реальна проблема», - сказав чиновник. «Закони, які вони ухвалили за останні пару тижнів, допоможуть їм, але їм потрібно мобілізувати більше сил і знайти спосіб надихнути більше українських чоловіків вийти на передову».

Український депутат, який говорив з WP на умовах анонімності, сказав, що, на їхню думку, заява Зеленського в лютому про те, що з 2022 року було вбито 31 000 солдатів, значно применшує справжні втрати від війни. За словами законодавця, число загиблих серед військових, яке Україна тривалий час відмовлялася розкривати, імовірно, довелося представити як занижене, щоб не заважати і без того непростій кампанії з набору та мобілізації.

За словами депутата, мобілізаційним зусиллям також частково перешкоджали побоювання з приводу необмежених термінів мобілізації, невдоволення низькою оплатою та побоювання, що уряд України не буде належним чином піклуватися про сім'ї вбитих чи поранених.

Читайте також: На Хмельниччині судили чоловіка, який не з'явився в ТЦК через похмілля

«Усе це потребує часу, і тому що довше це триває без виправлення ситуації з живою силою та мобілізацією, то менш імовірним стає великомасштабний наступ 2025 року», - пише WP.

varta1.com.ua: Новини

Юлія Зуб

Читайте також