Що може стати ціллю для винищувачів F-16: відповіли у Повітряних силах

Україна вживає усіх необхідних заходів для убезпечення літаків від майбутніх російських атак

ФОТО: ілюстративне

Швидкого ефекту від винищувачі F-16, які мають надійти від партнерів, очікувати не варто. Про це сказав речник Повітряних сил України Ілля Євлаш в ефірі телемарафону.

«Швидкого ефекту очікувати не варто, оскільки ми маємо розуміти, що льотчики мають освоїтися в повітряному просторі України, оскільки виконання бойових завдань дещо інакше, а ніж навчально-тренувальні польоти», - підкреслив він. Також зазначив, що потрібно розуміти, що Україна поступово отримуватиме F-16, а для ефективного виконання завдань різної складності необхідно багато таких літаків. «Звісно, що все залежить від їх кількості, якої модифікації вони надійдуть в Україну», - сказав Євлаш.

Речник Повітряних сил наголосив, що літаки використовуватимуться здебільшого для посилення нашої протиповітряної оборони, відбиття повітряного нападу прротивника і для боротьби з «малорозмірними цілями», а також для нанесення потужних ударів на лінії зіткнення по тимчасово окупованих територіях, де зосереджується велика кількість особового складу та техніки противника.

«Це все залежить від того наскільки буде розвиватися подальша політична ситуація і політична воля», - зазначив він.

 Євлаш наголосив, що все залежатиме від кількості цих літаків та озброєння, яке надійде з цими літаками – якого типу будуть ракети, якої дальності.

«Звичайно, що літаки це досить потужна складова, а в умовах широкого ведення бойових дій необхідно розуміти, що це багатокомпонентна складова, яка також передбачає застосування сухопутного компоненту. Ефективні і злагоджені дії призведуть до успіху», - підкреслив він.

Також додав, що літаки, які оснащені новими зразками озброєння, допоможуть українській сухопутній складовій у відбитті наших територій у противника. 

Водночас росія намагатиметься зірвати передавання Україні західних винищувачів F-16, атакувавши аеродроми, що вона зараз, власне, робить. 

«Звичайно, що ворог буде полювати на ці літаки. Не доводиться говорити, що противнику вдастся щось зірвати, бо ми і зараз бачимо, що ворог активно намагається атакувати наші аеродроми, про те українська авіація продовжує досить успішно виконувати завдання», - наголосив речник Повітряних сил.

Читайте також, скільки уражено ворожих кораблів та скільки ракетоносіїв залишилося у складі рф: відповіли у ВМС

Євлаш підкреслив, що також проходить підготовка інженерів, механіків, які забезпечуватимуть обслуговування даних літаків. За його словами, підготовка пілотів вже на завершальному етапі – вони вже напрацювали необхідну кількість польотогодин. 

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також