Що відомо про стрільця, який вбив п’ятьох людей: кадри з місця злочину (ВІДЕО)

Військовослужбовець Національної гвардії України 20-річний солдат строкової служби Рябчук Артемій Юрійович, під час видачі зброї з невстановлених причин, пострілами з автомата Калашникова розстріляв караул військовослужбовців НГУ, після чого зі зброєю втік.

Фото МВС України

На жахливий злочин, який стався цієї ночі в Дніпрі, відреагував радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко. Про це він написав у «Facebook».

Радник відзначив, що першочерговою задачею зараз є затримати нападника, який 
перебуває в розшуку: «Зараз найважливіше, це якнайшвидше знайти і затримати Артема Рябчука, поки він не встиг вчинити нових злочинів. Саме на це зараз орієнтовані правоохоронні органи», — написав Геращенко. 

Також Артем Геращенко повідомив і деякі подробиці про Рябчука. Зараз з’ясовуються мотиви скоєння такого злочину. 

Вивчається інформація, чи не піддавався солдат тиску з боку товаришів та колективу. 

"В обов’язки Артема Рябчука, який розстріляв своїх товаришів по службі, входила охорона території заводу «Південмаш». Він був призовником термінової служби із міста Ізмаїла, Одеської області. Виріс без батька. Насамперед перед слідством стоятиме питання — що послужило мотивом у тому, щоб скоїти настільки жахливий злочин? 
Насамперед вивчатиметься питання, чи не піддавався військовослужбовець психологічному тиску в колективі. А також те, як він проходив медичну комісію з висновків якої йому надали право доступу до бойової зброї. У будь-якому разі за масове вбивство він нестиме найжорстокіше покарання", — додав Геращенко.

Нагадаємо, сьогодні, 27 січня, о 03 год 40 хв, на території Південного машинобудівного заводу «Южмаш» у Дніпрі сталася трагедія.

Солдат строкової служби 20-річний Рябчук Артемій Юрійович, з Одеської області, 
під час видачі зброї з невстановлених причин, пострілами з автомата Калашникова розстріляв караул військовослужбовців НГУ, після чого зі зброєю втік. У результаті цього п’ятеро осіб загинули, а ще п’ятеро отримали поранення.

Під час надання медичної допомоги померла жінка-військовослужбовець НГУ, 
яка також отримала вогнепальні поранення.

За даними «Telegram»-каналів, військовий зупинив попутку. Наразі, його місце-перебування встановлюється.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також