Що зміниться при перевірці документів чоловіків на вулицях

Посилення правил перевірки

В Україні набув чинності наказ Міністерства оборони №532, яким затверджено Інструкцію щодо застосування фото- та відеофіксації представниками Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.

З цього моменту можна використовувати відеореєстратори для документування порушень призовниками та військовозобов’язаними, а також для запису своїх власних дій під час перевірок, пише Оглядач.

  • Записувати власні дії під час проведення перевірок, що забезпечить додаткову прозорість процесу.Мобілізація, ТЦК, кадр з відео

Важливим аспектом нової інструкції є збереження інформації з відеореєстраторів:

  • Термін зберігання записів становить 30 днів. Цей термін може бути подовжений, якщо записи є доказами у адміністративних чи кримінальних справах, а також створюється журнал обліку використання відеореєстраторів та карт пам’яті.

Важливо, що розголошення персональних даних, отриманих під час відеофіксації, заборонено, за винятком випадків, передбачених законодавством України.

Згідно з чинним законодавством, представники ТЦК мають право вимагати військово-облікові документи у громадян віком від 18 до 60 років для перевірки. Це можуть робити як у громадських місцях та місцях масового скупчення людей, так і за місцем проживання, роботи чи навчання. Під час перевірки звіряються персональні дані громадян та їх військово-облікова інформація у Єдиному державному реєстрі призовників, військовозобов’язаних і резервістів.

Читайте також: Увага! Розшукується чоловік, який пішов з центру Львова у невідомому напрямку

Якщо у документах виявляються проблеми, представники поліції мають право доставити громадян до ТЦК для подальшого з’ясування обставин. Міністерство оборони пояснює, що нововведення має забезпечити більшу прозорість процесу перевірки військово-облікових документів та покращити контроль за дотриманням правил військового обліку. Відеозаписи допоможуть зафіксувати дії як представників ТЦК, так і громадян, що дозволить уникнути непорозумінь і забезпечити об’єктивний розгляд ситуацій у разі спорів.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі