Щодня потягами до Львова повертаються сотні людей, які виїхали з початку війни до країн Європи

Переважно це матері з дітьми, які втекли через відкриту російську агресію в перші дні вторгнення

Фото: focus.ua

Багато українців, які з початку широкомасштабного вторгнення РФ виїхали до різних країн Європи, повертаються в Україну, про це пише польське видання «tvn24.pl», передає «ZMINA».

Щодня потягами до Львова та Одеси повертаються від ста до трьохсот людей, пишуть журналісти.

Переважно це матері з дітьми, які втекли через відкриту російську агресію в перші дні вторгнення.

“Вони повертаються, бо, як вони пояснюють, там їхній будинок. Попри небезпеку вони хочуть повернутися до своїх чоловіків та батьків, які через мобілізацію не змогли покинути країну”, — пише видання.

Водночас серед пасажирів, які повертаються до України, є добровольці, які їдуть воювати з російськими загарбниками, уточнюється в статті польських журналістів.

Раніше повідомлялося про те, що в Німеччині з початку відкритої агресії РФ федеральна поліція зареєструвала 266 975 біженців з України (станом на 27 березня), більшість із них — жінки, діти та люди похилого віку.

За даними ООН, на 20 березня приблизно чверть населення України, 10 мільйонів громадян, змушена були залишити свої домівки через повномасштабне військове вторгнення Росії.

Як повідомила Міжнародна організація з міграції, близько 6,5 мільйона українців стали внутрішніми переселенцями та 3,2 мільйона людей виїхали за кордон.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Читайте також