Схему організував відомий художник: у Львові викрили псевдоволонтерів на продажі автомобілів для ЗСУ (ФОТО)

Люди віддають останнє для армії, а тут наживаються

У Львові викрито двох псевдоволонтерів на продажі автомобілів для потреб ЗСУ. Про це, 29 серпня, повідомили у прес-службі прокуратури Львівської області.

«За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру двом львів’янам у продажі товарів гуманітарної допомоги, вчиненому у значному розмірі, під час воєнного стану», — йдеться у дописі.

За даними прокуратури, схему організував відомий львівський художник, який долучився до волонтерського руху. Разом зі спільником та за посередництва водіїв, які займалися доставкою гуманітарної допомоги для ЗСУ і Нацгвардії, вони систематично ввозили на територію України автомобілі на пільгових умовах під виглядом гуманітарної допомоги. Автомобілі оформлялися на адресу благодійного фонду для потреб військовослужбовців ЗСУ.

Однак замість безоплатної передачі підрозділам ЗСУ вони підшукували покупців іномаркам з метою власного збагачення.

Як уточнили в прес-службі поліції, двох зловмисників, мешканців Львівської області, викрили співробітники відділу розслідування особливо тяжких злочинів (детективи) слідчого управління поліції Львівщини спільно з оперативниками Управління Служби безпеки України у Львівській області, за процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури.

Замість того щоб передати автомобілі українським військовим, псевдоволонтери продали їх стороннім особам, отримавши прибуток у сумі 20 700 євро, та привласнили кошти.

«Як встановили правоохоронці, підозрювані реалізували чотири транспортних засоби: «Jeep Grand Cherokеe», «Nissan X-Trail», «Hyundai Terracan» та «Nissan Navara», які були ввезені в Україну з-за кордону як гуманітарна допомога і призначались для Збройних сил України», — додали в поліції.

За даними видання «tvoemisto.tv» мова йде про Олеся Дзиндру, художника, архітектора та волонтера, якого підозрюють у махінаціях з допомогою для Збройних Сил України.

 

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також