Шикарний букет на тривалий термін: дешеві засоби, які продовжать життя дорогим трояндам

Три слушні поради

Напевно, кожна жінка любить троянди. Отримуючи у подарунок шикарний букет троянд, хочеться милуватися ними тривалий час, але в житті, на жаль, не завжди виходить так, як хочеться. Найчастіше такий букет, якщо за ним неправильно доглядати, в'яне вже за 1-2 дні. На допомогу вам прийдуть кілька копійчаних варіантів, як врятувати ситуацію.

Насправді, троянди - невибагливі квіти, проте за ними теж потрібен догляд. Перед тим, як букет занурити у вазу, потрібно його мінімально підготувати. Тверді стебла варто обрізати косим зрізом: такий спосіб збільшує площу для вбирання води. Опісля, до води у вазі можна добавити один із перелічених варіантів нижче.

Загалом, ось головні поради, щоб зберегти троянди у вази як мінімум на тиждень, а у кращому випадку – навіть на три-чотири тижні:

Цукор

Зовсім проста відповідь, що додати в воду для троянд, щоб квіти довго стояли. На один літр води потрібно додати по одній столовій ложці цукру (можна поєднати з оцтом). Однак варто знати, що пелюстки троянд не повинні торкатися цієї води. Якщо вони є на стеблах, їх потрібно обрізати. Тоді ваші квіти будуть стояти дуже довго.

Доместос

Також, щоб троянди довше стояли можна використовувати невелику кількість доместосу. У ньому є вміст хлору, який продовжить життя вашим квітам. При цьому, варто змінювати воду час від часу (по мірі забрудненості).

 Аспірин

Ще один варіант, якщо ви хочете, щоб квітка не зів'яла на наступний день, киньте в воду таблетку аспірину. Вона має знезаражувальну властивість, а також живить троянди. Важливо: на літр води має бути 5 таблеток аспірину.

Використовуючи ці три засоби, ви побачите, як ваші троянди розквітнуть і будуть радувати вас мінімум тиждень. 

Такі прості і, в той же час, дієві поради допоможуть надовго зберегти свіжі спогади про прекрасний день, в якому був подарований букет найкрасивіших троянд.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк