Шкода, яку Росія завдала Україні, досягла 600 мільярдів доларів

Найбільше постраждали житлові будинки

Загальні економічні втрати України від вторгнення Росії становлять 564–600 мільярдів доларів, такі дані Київської школи економіки.

Втрати включають пряму шкоду житлу та іншим будівлям, інфраструктурі та майну, а також непряму шкоду у вигляді падіння ВВП, втрачених інвестицій, відходу працівників та додаткових витрат на оборону та соціальну підтримку.

Прямі збитки від руйнування будівель та інфраструктури оцінюються в 105 мільярдів доларів, з яких близько 40 мільярдів доларів припадає на пошкоджене житло.

«Міста Маріуполь, які зараз під контролем Росії після тривалої облоги — Харків та Чернігів — обидва сильно обстріляні Росією перед відведенням її сил — а також Сєвєродонецьк та Лисичанськ на Донбасі, де зараз ведуться запеклі бої, найбільше постраждали житлові будинки», — йдеться у повідомленні.

Тим часом українські компанії зазнали економічних збитків у розмірі 11 мільярдів доларів, у тому числі лише за останній тиждень понад півмільярда доларів. Понад 200 українських компаній, фабрик і заводів були знищені, пошкоджені або захоплені Росією.

Раніше сьогодні колишній міністр фінансів заявив, що Україні знадобиться 750 мільярдів доларів на реконструкцію. 

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також