Шмигаль прокоментував стан ремонту енергосистеми

Відремонтовано 5 атомних блоків

Фото ілюстративне

В рамках підготовки до зими, в Україні наразі відремонтовано 5 атомних енергоблоків, ще 4 перебувають у ремонті, також полагоджено 62% енергоблоків ТЕС і 70% ТЕЦ. Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль у своєму звіті на сторінці Facebook

"Розуміємо високу ймовірність, що росіяни продовжать масштабні атаки на енергосистему. По АЕС: відремонтовано 5 атомних блоків, ще 4 у ремонті. По ТЕС: відремонтовано 62% енергоблоків від запланованих. По ТЕЦ: відремонтовано 70%", – написав він.

Jрім того, відремонтовано та перебувають в ремонті 32 агрегати ГЕС. «Укренерго» на майже 80% відремонтувало магістральні мережі. Високовольтні підстанції вже відновлені до рівня довоєнного стану.

Денис Шмигаль зазначив, що формується багаторівневий захист для енергетичних об’єктів.

Читайте також: Кудрицький про ймовірність масових відключень світла взимку

Прем’єр міністр додав, що ремонтна кампанія йде за планом.

«Формуємо багаторівневий захист для енергетичних об’єктів. Розширюємо програму обміну ламп розжарювання на світлодіодні, яку Уряд реалізує спільно з Євросоюзом. Тепер нею зможуть скористатися заклади культури, органи соцзахисту, ОСББ, бібліотеки та музеї, спортивні організації та інші. Мета — замінити 50 млн ламп, щоб знизити навантаження на енергосистему», - додав прем’єр.

 

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена