Шмигаль відповів на петицію про перенаправлення коштів з телемарафону на ЗСУ

Телемарафон є пріоритетом національної безпеки

Прем'єр-міністр України заявив, що перенаправлення коштів, виділених на «Єдиний телемарафон» та телеканал FreeDom, є недоцільним, оскільки реалізація єдиної інформаційної політики є пріоритетом національної безпеки в умовах воєнного стану. Про це заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль у відповіді на петицію автор, якої пропонує переспрямувати кошти, виділені на канали «Єдиного телемарафону» та «FreeДом» на потреби ЗСУ

Голова уряду уточнив, що згідно із частиною четвертою статті 3 Закону України «Про національну безпеку України» державна політика у сфері національної безпеки і оборони спрямована, зокрема, на забезпечення воєнної, зовнішньополітичної, державної, економічної, інформаційної, екологічної безпеки, безпеки критичної інфраструктури, кібербезпеки України.

«Рада національної безпеки і оборони України установила, що в умовах воєнного стану реалізація єдиної інформаційної політики є пріоритетним питанням національної безпеки, забезпечення якої здійснюється шляхом об’єднання усіх загальнонаціональних телеканалів, програмне наповнення яких складається переважно з інформаційних та/або інформаційно-аналітичних передач, на єдиній інформаційній платформі стратегічної комунікації — цілодобовому інформаційному марафоні »Єдині новини #UАразом«», - йдеться у відповіді прем'єр-міністра України.

Шмигаль додав, що забезпечення інформаційної безпеки є частиною державної політики у сфері оборони, а реалізація єдиної інформаційної політики — пріоритетним питанням національної безпеки.

Мінкульт визнав критично важливими підприємствами канали телемарафону «Єдині новини». Їхні працівники підлягають бронюванню від мобілізації8 квітня 2024, 10:07 • 24001 перегляд

Фінансування відповідних заходів є вагомою складовою протидії військовій агресії Російської Федерації проти України, зокрема в інформаційному просторі

«Відповідно перерозподіл зазначених у петиції видатків шляхом їх спрямування на потреби інших складових сектору безпеки та оборони не є доцільним» - заявив Денис Шмигаль. 

Він запевнив, що уряд постійно проводить роботу з із залучення та спрямування фінансових, матеріально-технічних та інших ресурсів, у тому числі міжнародної допомоги, на задоволення потреб і підвищення спроможностей Збройних Сил.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт