Шмигаль прокоментував, чи готова Україна до зими

Чи вистачить власного газу

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль розповів про підготовку України до зими та опалювального сезону.

"Сьогодні понад 99% житлових будинків готові до початку опалювального сезону. Кількість шкіл, дитячих садочків та лікарень, готових до проходження зими, теж наближається до 100%. Понад 18 тисяч котелень та 4,8 тисячі центральних теплових пунктів перебувають на стадії готовності до подачі тепла", - сказав Шмигаль під час засідання уряду.

Наразі в газосховищах наразі є 12,2 млрд куб. м блакитного палива, а також 3,1 млн тонн вугілля на складах, чого достатньо для проходження зими. Цей опалювальний сезон, як і минулий, планується пройти на газі власного видобутку.

"Всі 9 енергоблоків АЕС, що підконтрольні Україні, наразі працюють. Саме вони забезпечать основний обсяг генерації електроенергії в опалювальний сезон", - зазначив очільник уряду.

За словами Шмигаля, потреби житлово-комунальних підприємств у когенераційних установках покриті більш ніж наполовину – вже наявні 182 когенераційні установки сумарною потужністю 147,3 МВт, з яких 83 працюють. Решта когенераційного обладнання буде встановлено до кінця цього року.

Також прем’єр повідомив, що у Фонді підтримки енергетики України партнери акумулювали близько 700 млн євро перерахованих та анонсованих коштів. Крім цього, очікується успішне завершення переговорів стосовно збільшення лімітів на імпорт електроенергії з ЄС: з 1,7 до 2,2 ГВт.

Шмигаль також акцентував, що триватиме підтримка українців в частині виплати субсидій, якими наразі користуються 2,8 млн родин.

Читайте також: На Львівщину прилетіла гірка звістка про загибель молодого воїна Владислава Тарнавського

"Розмір виплат на опалювальний сезон автоматично перераховується Пенсійним фондом. Коштів у державному бюджеті закладено достатньо", - наголосив прем’єр.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі