Шольц готує мирний план, за яким Україна втрачає свої території

Він вирішив розіграти "українську карту"

Канцлер Німеччини Олаф Шольц готує "мирний план", у війні РФ проти України, який передбачає збереження Росією раніше захоплених українських територій.Про це пише італійська газета La Repubblica.

План, який готує канцлер, не виключає передачу рф частини української території. 

Напередодні Шольц наголосив на необхідності провести новий саміт миру з метою врегулювання кризи в Україні з обов'язковою участю РФ.

На виборах у Тюрингії і Саксонії Соціал-демократична партія Німеччини Шольца посіла п'яте та четверте місце, набравши 6,1% та 7,3% відповідно. Поріг для проходження до парламенту становить 5%. У Тюрінгії впевнену перемогу здобула права партія "Альтернатива для Німеччини", набравши 32,8% голосів. У Саксонії ця партія зайняла другий рядок з 30,6% голосів, поступившись Християнсько-демократичному союзу (ХДС), який набрав 31,9%.

"Приголомшений руйнівними результатами виборів у Тюрінгії та Саксонії і переслідуваний дедалі наполегливішими чутками про те, що можлива поразка 22 вересня в Бранденбурзі може змусити його зробити крок назад, канцлер вирішив розіграти українську карту, щоб вибратися з глухого кута", - йдеться в матераілі. 

Видання, посилаючись на джерела в парламенті пишуть, що канцлер Німеччини працює разом із деякими однопартійцями "над свого роду "Мінськими угодами", які передбачають можливість передачі частин української території РФ.

Видання також додає, що "канцлер хоче прогнути Україну за будь-яку ціну".

Канцлер вже обговорив це питання з президентом України Володимиром Зеленським, з яким у нього "хороші" стосунки і він погодився, що РФ має бути присутня на наступній мирній конференції, а екс український посол у Німеччині Андрій Мельник заявив, що влада України не має нічого проти, щоб Німеччина стала посередником у переговорах Києва і Москви. 

Він закликав німецького канцлера Олафа Шольца вийти на Володимира Путіна і обговорити з ним переговори щодо України.

В опозиції вважають, що пропозиція Шольца запросити росію на мирний саміт ставить під загрозу безпеку Німеччини. 

"Крок канцлера був передбачуваний, оскільки він вписується у стратегію частини СДПН щодо дуже тонкого підштовхування України до фіктивного миру, який визначається росією, в якому підтримка поступово скорочується, а замість неї потрібні фіктивні переговори. Шольц хоче зобразити канцлера миру, але при цьому погіршує ситуацію в Україні і тим самим послаблює безпеку Європи та Німеччини", - заявив депутат бундестагу Родеріх Кізеветтер. 

varta1.com.ua: Новини

Коментарі

В
Ваван

. . Сцикливий та брехливий. . .

В
Ваван

Підарас. .