Шольц виступає за прискорення зусиль для завершення війни в Україні

Другий Саміт миру має проводитися за участю Росії

Канцлер Німеччини Олаф Шольц виступає за прискорення мирних зусиль у війні в Україні. Про це він сказав в інтерв'ю суспільно-правовому телеканалу ZDF.

"Я вважаю, що зараз настав час обговорити, як нам можна якомога швидше вийти з цієї ситуації війни і досягти миру", - сказав Шольц.

Він переконаний, що майбутній мирний саміт щодо врегулювання конфлікту в Україні має проводитися за участю Росії. За його словами, в цьому питанні він згоден з президентом України Володимиром Зеленським.

"Безумовно, буде ще один мирний саміт", - уточнив Шольц та додав, що він "домовився з Зеленським, що має бути і з Росією".

Перший так званий "саміт миру" щодо України відбувся в середині червня в Швейцарії за участю представників близько 90 країн, але без РФ. Тоді Шольц, так само, як й інші учасники, висловився за включення у разі можливості Росії в майбутні подібні саміти. А президент України Зеленський тоді заявив, що мирні перемовини між Україною і РФ можуть розпочатися негайно, однак в разі якщо Москва виведе свої війська з території України.


varta1.com.ua: Новини

Коментарі