Шойгу анонсував прискорення спеціальної операції

Росія хоче прискорити свій темп

Міністр оборони росії Сергій Шойгу заявив, що російські сили прискорять «спеціальну військову операцію» в Україні на зустрічі з лідером Чечні Рамзаном Кадировим 3 червня, хоча російські сили навряд чи зможуть це зробити. Про це повідомив Інститут вивчення війни.

Кадиров зазначив, що Шойгу «визначив нові завдання», які підвищать ефективність російських наступальних маневрів і покращать тактику Росії. 

Кадиров не уточнив, які завдання візьмуть на себе російські сили, щоб прискорити свій темп.

Ще 24 травня Шойгу раніше заявляв, що російські війська повільно просуваються на сході України, щоб уникнути жертв серед мирного населення. 

У ретроспективі на 100-й день війни Міністерство оборони Великобританії заявило, що російські війська, ймовірно, встановлять контроль над Луганською областю впродовж наступних двох тижнів, але лише за значні додаткові витрати. 

Міністерство оборони Великої Британії також зазначило, що російські сили на всіх інших напрямках перейшли до оборонних операцій, щоб зосередити всі наявні сили в Сєвєродонецьку, і заявило, що Росії потрібно буде вкласти значні інвестиції в людську силу та техніку.

Нагадаємо, в Україні загинув племінник заступника Шойгу.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також