Шойгу пояснив, чому відбулося уповільнення російського наступу

І знову заговорив про причини війни

Міністр оборони РФ цинічно заявив, що уповільнення темпів наступу в ході війни в Україні — свідоме рішення, воно обумовлене прагненням мінімізувати жертви серед мирного населення. 

«Під час спецоперації ми суворо дотримуємося норм гуманітарного права. Удари наносяться високоточною зброєю по об’єктах військової інфраструктури збройних сил України — пунктам управління, аеродромам, складам, укріпрайонам, об’єктам військово-промислового комплексу. При цьому робиться все, щоб уникнути жертв серед мирних громадян. Безумовно, це уповільнює темпи настання, але ми йдемо на це свідомо», — сказав Шойгу.

За його словами, російські військові «на звільнених територіях організували системну роботу щодо налагодження мирного життя».

«Надаємо гуманітарну допомогу, відновлюємо інфраструктуру та системи життєзабезпечення», — повідомив міністр оборони РФ.

Міністр знову заявив, що необхідність проведення спеціальної військової операції в Україні була продиктована реальними загрозами з боку Києва мешканцям Донбасу, а згодом і росії.

За його словами, спеціальна військова операція «йде за наміченим планом, всі завдання будуть виконані».

Нагадаємо, Шойгу придумав нову причину війни росії в Україні.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт