Шойгу з’явився і повідомив про успішний перший етап військової операції

Тепер зосереджуються війська РФ на головній меті

Основні завдання першого етапу спеціальної військової операції виконані, це дозволяє зосередити основні зусилля на досягненні головної мети — звільненні Донбасу. Про це заявив міністр оборони РФ Сергій Шойгу на селекторній нараді у вівторок.

«Спочатку про перебіг спеціальної військової операції російських збройних сил на території України. Загалом основні завдання першого етапу операції виконані. Істотно знижено бойовий потенціал українських збройних сил, що дозволяє зосередити основну увагу та основні зусилля на досягненні головної мети — звільненні Донбасу», — сказав Шойгу.

За його оцінкою «Збройним силам України (ЗСУ) завдано істотних збитків».

«Завойовано панування у повітрі. Практично знищено військово-повітряні сили та систему протиповітряної оборони», — сказав міністр оборони.

Він повідомив, що зі 152 літаків, які перебували в бойовому складі ЗСУ до початку операції, знищено 123, зі 149 вертольотів — 77, із 180-ти комплексів ЗРК великої та середньої дальності — 152.

«Перестали існувати військово-морські сили країни. Значні втрати зазнали всіх з’єднань сухопутних та десантно-штурмових військ», — сказав Шойгу. 

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також